Избраха победителите в конкурса за детска рисунка

Споделете с:

Определиха най-добрите сред повече от 300 творби, изпратени за участие в обявения от Община Шумен конкурс за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година. Жури класира участниците.

В първата възрастова група за деца на 5 и 6 години победител е Данаил Миленов на 6 години от детска градина „Конче вихрогонче“ в Шумен. На второ място е класирана рисунката на 6-годишната Габриела Георгиева, възпитаничка на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. На трето място е Антоан Мизинов също на 6 години от Арт школа „Чифлигарови“ в Шумен.

Във втората възрастова група за деца от 1 до 4 клас с първа награда е отличена Радост Колева от Арт школата „Арт Попово“ в Попово. Втора награда печели Бориса Попова на 10 години, ученичка в СУ „Сава Доброплодни“. На трета позиция в тази възрастова група е класирана творбата на Алек Алиев на 10 години, възпитаник на Арт школа „Чифлигарови“.

Победителка в третата възрастова група за ученици от 5 до 8 клас е 11-годишната Марияна Бянкова, която също е възпитаничка на Арт школа „Чифлигарови“. Второто място е за рисунката на Селян Салиева на 13 години от Арт школа „Арт Попово“ в Попово. С трета награда е отличен Никола Киряков на 11 години от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“.

Наградата на публиката със 602 гласа печели рисунката на 11-годишната Дивна Георгиева, ученичка в СУ „Сава Доброплодни“. Онлайн гласуването във фейсбук страницата на Община Шумен продължи до 12.00 часа днес, 15 декември.

Авторите на отличените творби ще получат ваучери за книги и коледни торбички с лакомства. Победителите ще получат своите награди от кмета Любомир Христов на 21 декември от 10.00 часа в Областния информационен център на бул. „Славянски“ № 17 в Шумен.

325 преглеждания