Национален пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“

Споделете с:

Шестото издание на Националния пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“ ще се проведе от 19 до 30 юни. В него могат да участват фотографи от различни градове на страната. Заявки за участие се приемат до 15 юни 2023 г. на имейл адрес: da.vicheva@shumen.bg .

Тази година пленерът има определена тематична насоченост, свързана с екстремни спортове, които се практикуват в региона на Шумен. Те могат да бъдат: скално катерене, парапланеризъм, делтапланеризъм, планинско колоездене и спускане с планински велосипед, каране на скейтборд, скокове с парашут, паркур и др. По време на пленера участниците имат на разположение три седмици, за да заснемат различни видове екстремни спортове.

След приключване на фотографския пленер най-добрите снимки ще бъдат показани в изложба. По статут авторите преотстъпват на Община Шумен правата за използване на творбите, създадени по време на пленера. Те ще могат да се използват и възпроизвеждат многократно с некомерсиална цел за целите на общината.

Автор на фотографията е Владимир Йорданов, участник в Националния пленер по фотография “Шумен – познат и непознат” – 2022

 

312 преглеждания