Превантивно-информационният център в Шумен с открита приемна за граждани

Споделете с:

Открита приемна за граждани организира Превантивно-информационният център в Шумен по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. Мотото на кампанията е: „Хората са важни! Без стигма и дискриминация засилете превенцията“.

Приемната ще бъде разположена на входа на Градската градина от 10.00 до 12.00 часа на 26 юни (понеделник). В нея специалисти от центъра ще запознават младите хора и гражданите с рисковете и последиците от употребата на наркотични вещества. Ще бъдат представени и услугите, които предлага Превантивно-информационният център в Шумен, както и интересни занимания за свободното време и съвети за здравословен начин на живот.

По същото време в района на автобусната спирка до входа на Градската градина (в посока към кв. „Тракия“) полицейски служители от ОДМВР-Шумен ще извършват проверки на водачи на моторни превозни средства за употреба на наркотични вещества и техните аналози. Добрововолци от БМЧК-Шумен ще раздават на проверените водачи информационни брошури и светлоотразителни гривни.

26 юни е определен за Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества с решение на Общото събрание на ООН през 1987 г. Идеята на инициативата е хората по света да изразят своята активна позиция и съпричастност с усилията за ограничаване на разпространението на наркотиците.

Кампанията се организира от Превантивно-информационния център в Шумен в партньорство с ОДМВР-Шумен и БМЧК-Шумен.

 

 

440 преглеждания