“Пчелици-спортисти” в семейни игри

Споделете с:

В истински празник за деца и родители се превърна шестото издание на традиционните семейни игри на шуменската детска градина „Пчелица“ в спортна зала “Младост”.

Състезанието „Пчелици-спортисти“ се превърна в част от програмата „10 златни“ във връзка с 10-годишнината от създаването на детското заведение.

Спортното събитие се организира и проведе със съдействието на училищното настоятелство към ДГ „Пчелица“.

„Семейните ни игри вече са основен елемент от празничния календар на детската градина. Идеята ни е да възпитаваме у децата любов към спорта, следвайки личния пример на родителите си“ – сподели директорът на ДГ “Пчелица” Стела Василева.

Възпитаниците на градината, заедно със своите родители, се състезаваха за бързина, ловкост, смелост и съобразителност в различи категории. Жури в състав: Ася Аспарухова – председател на Общинския съвет, Живка Тонева – кръстница на ДГ „Пчелица“, проф. Маргарита Бонева от Шуменския университет, Ралица Добрева – експерт от община Шумен, Павел Павлов – директор на Второ ОУ „Д-р Петър Берон”, и Людмила Любенова – директор на Ученическата спортна школа “Хан Крум”, определи най-добрите в надпреварата.

Много впечатляваща и атрактивна беше демонстрацията на отделението по карате към ЦПЛР- УСШ „Хан Крум” – III и VI група на сенсей Даниел Димитров и I група на семпай Явор Александров.

402 преглеждания