Сара Младенова се окичи и с короната на “Мис Планета 2022”

Споделете с:

Шуменската красавица Сара Младенова, която е носителка на титлата “Мис България 2021”, се окичи и с международен трофей. В столицата на Грузия тя спечели специалната корона, ръчно изработена със скъпоценни камъни, на “Мис Планета 2022”.

Международният конкурс за красота и таланти ”Miss & Mister Planet” се състоя от 30 ноември до 5 декември в Тбилиси. Сред финалистките бяха още представителките на Киргизстан, Южна Африка, Молдова, Обединени арабски емирства, Казахстан, Албания, Естония, Украйна, Румъния, Турция, Индия, Сърбия, Грузия.

При събеседването с журито на английски език нашето момиче каза: “Моето име е Сара. За първи път идвам в Грузия. Аз съм от България, живея в град Шумен…”

Сара Младенова е на 18 години, учи в 12 клас в СУ “Йоан Екзарх Български“ в паралелка с профил „Испански език“. Висока е 180 см и е сред най-добрите български състезателки по фехтовка на оръжието рапира. Признава, че голямата й стихия е спортът.

“Честито, Сара, гордея се с теб! Шумен и България се гордеят с твоя страхотен успех!” – Сабин Асенов. “Щастлив съм, че българката Сара Младенова е новата мис Планета. Честито!” – Евгени Минчев. “Шумен и България се гордеят с твоята красота!” – СУ “Йоан Екзарх Български”. “Браво, Сара!“ – Ирина Папазова. Това са само част от многобройните поздравления, отправени към актуалната “Мис Планета 2022”. А хореографът на конкурса “Мис България” Сабин Асенов дори обеща празнично парти за Сара в Шумен.

625 преглеждания