Славея Иванова с поредна награда от Казахстан, утре пее в родния си Шумен

Споделете с:

Чаровно младата и неудържимо талантлива шуменка Славея Иванова се завърна с поредна награда от Казахстан – този път с трето място на Международния вокален конкурс в памет на известния композитор Кенес Дуйсекеев “Туған жер» (“Родна земя”) в град Къзълорда.

“Благодаря на Николай Текелиев за възможността отново да се съревновавам с даровитите и гласовити казахски певци и невероятно можещи представители на други страни и за пореден път да бъда толкова високо оценена! За мен е чест да представя страната ни достойно още веднъж! – сподели Славея. – А също и голямо удоволствие и обогатяващо изживяване за мен бе да посетя нов град от тази красива страна и да успея да се докосна до тяхната култура! Но не само – да се предизвикам да запомня текст на казахски за трети път и да успея да се свържа с тяхната публика на сцената – вълнуващо както винаги!”

През миналата година Славея два пъти заслужи най-престижната награда – Гран При, на ХIХ международен конкурс “Златен микрофон 2022” в град Костанай и на първото издание на музикалното състезание в столицата Астана, посветено на 100-годишнината от рождението на популярната певица Роза Багланова (1922-2011 г.), призната за народен герой на Казахстан.

А утре събота (15 април), прекрасният дует на Славея Иванова (вокал) и Йоан Весков (китара) ще превземе сцената на “Bar New Face” в Шумен! Не пропускайте тази чудесна акустична вечер с евъргрийн на световни и български хитове, поднесени с много настроение, в навечерието на Великден!

 

796 преглеждания