Сребърно отличие за Асен Ибров на “Lumina Lamb Challenge UK 2023” в Лондон

Споделете с:

Шуменското лъвче в кулинарното изкуство Асен Ибров покори поредния си професионален връх. На престижното състезание “Lumina Lamb Challenge UK 2023” в Лондон той получи сребърна грамота, първи сребърен медал и трета голяма награда, която ще се реализира в английската столица. В надпреварата се включиха 192 участници, като осемте финалисти  готвиха на живо в кулинарния салон на (HRC) “International Salon Culinaire Excel” в Лондон.

“Състезанието протече прекрасно, всеки един от нас – участниците, приключи навреме и имахме два часа да отдъхнем преди да се състои церемонията по награждаването. Наредихме се всички и зачакахме трепетно! – сподели шеф Асен Ибров. – Започнаха да обявяват наградите и останахме аз и още един участник, което беше ясно за всички, че всеки от нас ще има медал и награда, но беше въпросът: какъв цвят ще бъде медалът? Бях класиран на второ място с първи сребърен медал, но за много кратко – връчиха ми наградата и минути след това ми беше отнета и връчена на участника с втори сребърен медал с думите: “Джон ти отиваш на пътешествието до Италия, а не Асен!” Веднага попитах какво се случва и получих извинение, като ми казаха, че получавам третата най-голяма награда – станала е грешка, когато са ни точкували, като ми беше дадено примерно обяснение каква е разликата между тримата участника със сребърен медал и защо само един от нас – тримата, получава и допълнителната втора голяма награда до Милано в Италия. Сега очаквам да ми съобщят на имейл кога ще се реализира моята награда в Лондон. Състезанието беше доста динамично, имаше напрежение, което беше яко, но се справих на 95 %, другите 5 % бяха на късмет. Журито остана много доволно и изненадано от моята работа. Казаха ми страхотни думи, нямаше упреквания. Беше много хубаво, забавно и интересно. Състезавах се за мен и за вас. Благодаря ви за моралната подкрепа и за прекрасните думи.”

Младият шуменец, който е главен готвач в дипломатическото представителство на България в Лондон, получи признание и от посланика на страната ни във Великобритания Марин Райков.

„Във връзка с позитивния отзвук за труда на Асен Ибров от страна на сънародниците ни, уважили приема по случай Трети март, с удоволствие споделяме, че преди дни Асен се яви на престижен кулинарен конкурс в Лондон. Той прие моите поздравления за доказания професионализъм“, заяви в страницата на посолството ни във Фейсбук г-н Марин Райков.

“Асене, гордеем се с теб! Желаем ти успех!” – това пожелаха в навечерието на финала ученици от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии “Проф. д-р Асен Златаров” в Шумен, на която Асен Ибров е възпитаник. Той пък се гордее със своята прекрасна учителка Милена Пирева. А всички ние, които познаваме Асен, наистина се гордеем, че той стъпка по стъпка се усъвършенства като кулинарен виртуоз и печели международно признание. И вярваме, че догодина ще заслужи златния медал и голямата награда – една седмица в Нова Зеландия!

1 442 преглеждания