Среща с автограф с Михаил Вешим

Споделете с:

Писателят Михаил Вешим ще гостува в Шумен. На 30 май, четвъртък, от 18.00 часа в зала „Сава Доброплодни“ на НЧ „Добри Войников-1856“ той ще представи най-новата си книга „Стари хипари и нови разкази“.

В сборника са включени някои от познатите морски разкази на автора и осем нови истории, пропити със звън на китари, среднощни къпания и носталгия. „Тези разкази, скитащи и хипарливи, нося със себе си почти през целия си живот. Нямаше как да протестирам срещу „бетономорието“, освен да пиша разкази,“ споделя Михаил Вешим в анотацията към книгата. И добавя, че текстовете в нея не са хумористични, а по-скоро тъжни, с леко крива усмивка и нови въздишки. „Защото още не мога да забравя моето море, което остана цветно само в спомените,“ казва писателят и препоръчва да се чете с музиката на миналото – „Бийтълс“, „Стоунс“ и непременно Георги Минчев и Васко Кръпката.

Михаил Вешим е роден в София на 17 септември 1960 г. Завършил е журналистика в Софийския университет. От 1982 г. работи на различни позиции в „Стършел” и в момента е главен редактор на хумористичния вестник.

 

424 преглеждания