С приятелски мач бе открито реновираното мини футболно игрище в СУ „Сава Доброплодни“

Споделете с:

С приятелски мач, достоен за финал на Шампионската лига, между сборните отбори на общинската и на областната администрация в Шумен и на учителите в СУ “Сава Доброплодни” бе открито реновираното мини футболно игрище в двора на училището. То е изградено с приблизително 160 000 лв., осигурени от Министерството на образованието и науката и дофинансирано от бюджета на учебното заведение. “Това е една добавка към нашия прекрасен двор – едно мини игрище за начален етап. Ние ще го открием по един нестандартен начин с приятелки мач между местната власт и учителите на СУ „Сава Доброплодни“, каза в приветствието си директорът Албена Иванова-Неделчева.

„От името на общинска администрация искам да поздравя директора на училището, който продължава политиката за разширяване на спортната база на СУ „Сава Доброплодни“, с което създава условия за спортуване, за здраве на нашето бъдеще поколение, а именно – децата на Шумен“, поздрави сърдечно присъстващите и кметът на община Шумен проф. д-р Христо Христов. Той, обаче, не се включи в отбора на местната власт. Негов капитан бе областният управител проф. Добромир Добрев, вратар общинският съветник д-р Владимир Йолов (който по-късно след смяна излезе да играе напред), а като полеви играчи се включиха заместник-кметовете Николай Колев и арх. Николай Симеонов заедно със старши експерта по “Спорт и младежки дейности” в община Шумен Даниел Даулов.

Футболната среща премина изключително оспорвано. Вратарят Йолов показа завиден рефлекс, но все пак първи откриха резултата символичните домакини чрез Ивайло Антонов. Не закъсня реакцията и на играчите от отбора на властта – проф. Добрев изравни.  Антонов отново отбеляза за учителите, но областният управител вкара още два бързи гола и тимът му завърши първото полувреме с преднина – 2:3. След почивката Антонов също оформи своя хеттрик и възстанови равенството. После Колев даде аванс за своите, но в крайна сметка Георги Дочев реализира за окончателното реми 4:4.

Не по-малко атрактивно протече и волейболната среща между отбора на девойките на СУ “Сава Доброплодни” и на сборния състав от специалните гости на спортния празник. Наставлявани лично от кмета на Шумен проф. Христов, в мача край волейболната мрежа участваха с много хъс председателят на общинския съвет Ася Аспарухова, заместник-кметовете на общината д-р Светослава Хайнова и Десислава Петрова, както и началникът на Регионалното управление на образованието в Шумен Кремена Маринова. В игра влязоха още родители, учители и общински съветници. Разбира се, младите спортни таланти на училището демонстрираха добри умения, но все пак накрая с победа – 25:15 се поздравиха по-заслужилите от тях дами.

Голям интерес предизвика и традиционният Великденски базар, който беше разположен в двора на училището.

Победителите в спортните игри и приятелските срещи по футбол и волейбол получиха награди.

 

Снимка: Владимир Димитров

 

824 преглеждания