Шуменка е първа подгласничка на “Мис България 2023”

Споделете с:

17-годишната шуменка Илияна Борисова стана първа подгласничка на победителката в конкурса “Мис България 2023” Елизабет Кравец от Варна. Тя е ученичка в ППМГ “Нанчо Попович” и е висока 170 см, тренира лека атлетика. Илияна иска да се реализира в областта на хуманитарните науки, да учи психология и да работи за оставането на младите хора в България.

“Тя бе избрана чрез предварителен кастинг. Тази година “Мис Шумен” не се проведе, поради липса на организационно време, тъй като “Мис България” се провежда по-рано – на 10 септември 2023 г.” – коментира организаторът на “Мис Шумен” и хореограф на “Мис България” Сабин Асенов.

След грандиозното шоу в София, на което Илияна получи короната на първа подгласничка в конкурса за красота, тя заяви: “Всичко беше вълнуващо! Емоцията е прекрасна!” А Александра Кръстева – миналогодишната победителка в “Мис България 2022”, сподели: “Изключително съм щастлива, че Илияна Борисова достойно представи нашия град и за поредна година “Мис Шумен” е в топ 3!”

Илияна продължи традицията, според която вече наричат Шумен – “градът на Мис България”! Само през последните четири години пет шуменки се окичиха с престижни титли в конкурси: Сара Младенова – “Мис България 2021” и “Мис Планет 2022”, Александра Кръстева – “Мис България 2022”, Никол Иванова – „Мис Шумен 2022“ и първа подгласничка на “Мис България 2022”, Михаела Дамянова – първа подгласничка на “Мис България 2020”. Сега Илияна Борисова е първа подгласничка на “Мис България 2023”.   

5 463 преглеждания