Шумен посреща коледно-новогодишните празници с ледена пързалка, коледен базар и забавления за малки и големи

Споделете с:

Ледена пързалка с естествено покритие, коледен базар, разнообразни забавления и празнична атмосфера очакват жителите и гостите на града през месец декември. Всички съоръжения ще бъдат разположени на паркинга до зала „Арена Шумен“.

На 1 декември, петък, от 17.30 часа ще бъдат запалени и коледните светлини. Специално за тържеството ще пристигне и най-дългоочакваният гост от далечна Лапландия – Дядо Коледа заедно със своята помощница Снежанка. В празничната програма ще се включат и анимационните герои Маршал и Скай от Пес патрул, Елза, Спайдърмен и Миньоните. След това по традиция небето над Шумен ще бъде озарено от богата и пъстра заря, която ще постави символично началото на най-светлите християнски празници.

Ледена пързалка с площ 300 кв. м., детско влакче, въртележка, бънджи и други атракциони, разположени на паркинга до „Арена Шумен“, ще радват малки и големи от 1 декември до 7 януари. Също от началото на декември посетители ще посреща и коледният базар в района. Празнично украсени щандове ще предлагат традиционна скара със зимни мезета, греяно вино с аромат на канела, коледни сладки и сувенири. Базарът ще работи от понеделник до петък от 12.00 до 21.00 часа, а в събота и неделя от 10.00 до 22.00 часа.

Същевременно пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще бъде оформен детски кът с Дядо Коледа и еленчетата на белобрадия старец. По пешеходната зона в близост до театъра ще бъде подреден фермерски и занаятчийски базар. През целия месец декември местни производители ще предлагат био храни, напитки, мед, ръчно изработени изделия, бижута, плетива и др.

1 487 преглеждания