Шумен ще бъде домакин на Национален ловно-рибарски събор

Споделете с:

14-тият Национален събор на ловците и риболовците от цялата страна ще се проведе в Шумен. Мащабното събитие е насрочено за 17 юни 2023 г. и ще се състои в местността „Кабиюшка кория“. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев, който потърси съдействието на общината за организирането и провеждането на събора в Шумен. В брифинга взе участие и председателят на Ловно-рибарското дружество „Сокол-Шумен“ Стоян Стоянов.
„През 2023 г. се навършват 125 години от създаването на Съюза на ловците и риболовците в България. Това е най-старата и най-голяма обществена неправителствена организация в страната. По този повод подновяваме една традиция с провеждане на национални ловни събори, в които участват голяма част от нашите членове“, каза Васил Василев.
„Очакваме между 10 000 и 12 000 души от цялата страна и чужбина да пристигнат в Шумен, за да се включат в събора. Поканени са официални гости от чужбина, сред които и представители на Световната и Европейската ловни федерации“, допълни Стоян Стоянов.
Националният събор на ловците и риболовците в България се организира веднъж на 5 години. Предишното издание на събитието се проведе през 2018 година в село Ведраре, община Карлово.

1 347 преглеждания