“Европа Директно” стимулира млади финансисти да знаят за еврото

Споделете с:

Шуменският център “Европа Директно” осигури награди за възпитаниците в Професионалната гимназия по икономика, които в състезателна игра представиха знанията си за европейската валута.

Три дни преди това в платформата „Школо” учениците и учителите в ПГИ получаваха въпроси за европейските банкноти, монети, банки и други. В коридорите на училището беше разположена изложба от снимки, карти и диаграми, които насочваха към правилния отговор. Разрешено бе и ползването на Интернет.

В състезателната игра се включиха два отбора, съставени от по трима ученика. В нея младите финансисти демонстрираха знания и информираност по актуалната и дискусионна тема за еврото. А преди състезанието ученици и учители се състезавали заедно в онлайн викторини.

„Идеята на това предизвикателство, отправено от нас, е младите хора да са по-информирани, по-знаещи, за да са подготвени за изборите, които им предстоят, които ни предстоят на всички нас“ – сподели Росица Василева, ръководител на център “Европа Директно – Шумен”.

 

267 преглеждания