“Европа Директно” – Шумен отбелязва Деня на Европа заедно с партньори и съмишленици

Споделете с:

По повод Деня на Европа – 9 май,  информационният център “Европа Директно” в Шумен, заедно с партньори и съмишленици, организира подходящи инициативи за хора от всички възрасти.

Днес в народно читалище „Просвета” в с. Троица, община Велики Преслав, от 15.00 часа ще се проведат интересни разговори за Европа.

На 9 май малчуганите от детска градина „Братя Грим” ще се състезават във викторината „Европа“ от 10.00 часа в народно читалище „Боян Пенев”.

Също утре в 11 часа в галерия „Университетска“ на Корпус 2 в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и от 17 часа в общинския Младежкия дом ще бъде открита изложбата плакат “Европейски парламентарни избори 2024” на бакалаври „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” и на магистри „Графика и графична комуникация” в университета.

На 9 май под мотото „Европейски предизвикателства” в ППМГ „Нанчо Попович” ще бъде експонирана изложбата „Интересни факти за еврото“ и представена презентация ”Използвай гласа си”.

Преди броени дни се състоя и младежкият форум „Каква Европа искаме“ с участието на ученици от пет шуменски училища – СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Сава Доброплодни“, СУ „Трайко Симеонов“ и ППМГ „Нанчо Попович“. Те представиха свои инициативи, проекти и разработки, свързани с актуални европейски теми и споделиха очакванията си за бъдещето на Европа. В навечерието на Деня на Европа младите хора се обединиха около мнението, че най-важна е темата за предстоящите избори на Европейски парламент. Присъстващите с отговорност и ентусиазъм се включват в групата на вдъхновените посланици на тазгодишното мото на изборите: “Използвай гласа си!”

619 преглеждания