“Европа директно – Шумен” отбелязва Деня на Европа

Споделете с:

Информационният център “Европа директно – Шумен” и тази година отбелязва Деня на Европа – 9 май, заедно с много свои съмишленици и дългогодишни партньори.

Според програмата, от 10 часа в двора на детска градина “Светулка” ще започнат празникът “Честит рожден ден, Европа! Честит рожден ден, eTwinning!” и спортният празник “Европа спортува”.

От 11 часа в корпус 2 на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” ще бъде открита изложбата “Европа на младите”. Тя представя предмети, изработени от студенти, и се посвещава на Деня на Европа и на “Европейската година на уменията”.

От 12 часа в двора на СУ “Панайот Волов” ще бъде даден стартът на експедицията “Европейски знаци в Шумен”. Четвъртокласници и младши посланици на Европейския парламент ще откриват европейски знаци от миналото и настоящето на нашия град.

От 11.30 часа в ППМГ “Нанчо Попович” започват кампанията за размяна на ненужни вещи и книги “Зелена Европа” и опознавателни игри. А от 13.30 часа в библиотеката на гимназията ще се състои конкурсът за плакат, посветен на Деня на Европа.

От 10 до 18 часа в офиса на “Европа директно – Шумен” ще протече Денят на отворените врати с работилници, викторини и изненади.

А от 9 до 19 май ще приема посетители изложбата “Интересни факти за еврото”, която се организира в Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии “Проф. д-р Асен Златаров”.

366 преглеждания