Зона за размяна „Шуменско зелено“

Споделете с:

По повод на предстоящия Ден на Земята – 22 април, в Шумен стартира днес инициативата „Шуменско зелено”  – зона за размяна на вещи, инициирана от Център “Европа Директно – Шумен” във връзка с Европейския зелен пакт.

В народно читалище “Стилиян Чилингиров” се състоя първото събитие, в което шуменци се включиха в размяната на шалове и ръчни плетива. Ръководителят на Център “Европа Директно – Шумен” Росица Василева също се включи в размяната, а екипът на читалището благодари от сърце на Роси за дарените книги!

Днес и в още едно народно читалище в Шумен – „Напредък”, се реализира размяна на саксийни цветя и книги.

На 24 април от 16 часа в народно читалище „Пробуда” се планира размяна на дрехи и на аксесоари.

Идеята на тази инициатива е участниците в нея да имат възможност да си разменят непотребни дрехи и вещи и да обсъдят в неформална обстановка екологията, кръговата икономика и опазването на ресурсите.

“Очакваме вещи, които вече не са ни нужни, но са в добро състояние и могат да са полезни на другите – споделят организаторите. – По този начин ще допринесем за намаляване на консумацията, опазвайки ресурсите и природата. Призоваваме и други наши съграждани да последват примера ни и да се замислят по темата.”

283 преглеждания