Абитуриентска фиеста

Споделете с:

За 1269 дванадесетокласници в Шуменска област удари последният училищен звънец. Випуск 2021 напусна класните стаи, а в дворовете на учебните заведения се състояха традиционните тържествени церемонии, на които всички си пожелаха „На добър час!“.

Следват държавните зрелостни изпити, абитуриентските балове, за повечето и кандидат-студентски изпити в желаните университети.

Поредната пролетна фиеста на младостта, мечтите и на първите житейски уроци!…

„Вярвам, че всички вие носите устрема, който ще ви направи достойни хора. Където и да отидете да учите, където и да живеете, не забравяйте своето училище, гимназията, която ви е дала началото“ – сподели изпълняващият длъжността директор на ПЕГ „Никола Й. Вапцаров“ Светлозар Георгиев.

А титулярът на директорския пост в гимназията Димо Георгиев, който беше депутат в 45-ото Народно събрание, отправи своето писмено приветствие: „С пожелания за много успехи и реализиране на всички ваши достойни стремежи! Изпитвам особено вълнение, защото съм преподавал на вашия випуск и изпитвам огромна съпричастност като учител. Съхранете положителната емоция на този ден. Бъдете смели и постигайте вашите цели с отговорност. Пожелавам и успехи в предстоящите Държавни зрелостни изпити – успехи постигнати с увереност и чрез стабилната подготовка, която имате.“

Ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. д.и.н. Георги Колев, който беше специален гост на тържеството, заяви, че е горд да бъде сред випускниците, защото самият той е възпитаник на Втора гимназия „Никола Й. Вапцаров“. „И знайте едно – всеки един от вас с чест трябва да носи името на нашата гимназия“ – подчерта проф. Георги Колев.

189 преглеждания