„Алкомет“ е Инвеститор на 2022 година

Споделете с:

„Алкомет“ АД получи голямата награда „Инвеститор на годината 2022“ на Българска агенция за инвестиции. Наградата бе връчена на мажоритарния собственик на компанията Фикрет Индже от президента на България Румен Радев в присъствието на членове на Министерския съвет.

Церемонията по връчване на седемнайстите годишни награди „Инвеститор на годината“ се състоя в столичния хотел „Хаят Риджънси“, медиен партньор е БТА.

„Не е случайно, че „Алкомет“ печелят. Това е израз на възходящите ни отношения с Турция. Стокообменът между двете държави надхвърля 7,5 млрд. евро, а отношенията ни на високо политическо ниво са много добри“, заяви държавният глава при награждаването на шуменската компания.

„Алкомет“ е реализирал инвестиция в размер на 27,2 млн. лв. и е създал нови 75 работни места. През годините са вложени общо 164 млн. евро в модернизация.

Всяка година Българската агенция за инвестиции отличава най-значимите инвестиционни проекти за изминалата година. Критериите, по които журито определя победителите, са обемът на инвестициите, разкритите работни места и районът, в който се създава или разширява производството. Тази година над 50 компании от цялата страна бяха номинирани за участие в конкурса. БАИ отличи проекти в девет категории – „Инвеститор на годината“, „Инвестиция на зелено“, „Инвестиция в разширяване на бизнес“, „Инвестиция в човешки капитал“, „Успешен стартъп“, „Община в България с най-много инвестиции“, „Будител“ и „Национална кауза“ и „Инвестиция в иновативен бизнес“.

330 преглеждания