Българският кикбокс покори световния връх

Споделете с:

Исторически успех постигна националният ни отбор за кадети (до 19 години) на завършилото световно първенство по кикбокс в Италия. В комплексното класиране България зае първо място с рекордните 69 медала, от които 28 световни шампионски титли. Това се случи за първи път в 35-годишната биография на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. И този феноменален успех изглежда още по-обнадеждаващ в перспектива, като се има предвид, че тези млади български кадети ще имат възможност в близко време да печелят и шампионски титли при мъжете и жените, а и да дебютират на предстоящите олимпийски игри.
“С всяка измината година растем нагоре – сподели специално за електронния вестник WWW.ZASHUMEN.BG старши треньорът на СК “Шуменска крепост” Галин Методиев, който е и в треньорския щаб на българския национален отбор. – Миналата година бяхме втори, тази година сме първи! Наистина спечелихме с мотото: “Съединението прави силата!” Показахме, че сред всичките 63 държави, които участваха в световното първенство, ние бяхме най-обединени. Целият български отбор стоеше зад всеки наш състезател, когато е на ринга или татамито, и го подкрепяше. Заслужихме първото място!”
През последните 10 години, откакто Галин Методиев е наставник в СК “Шуменска крепост”, с екипа на клуба вече има петима носители на световни титли по кикбокс и муай тай. Към двама от тях – Християн Тотев и Полина Галинова, старши треньорът изрази специални благодарности, че те продължават активно да помагат за израстването на шуменските бойци.
По традиция, Галин Методиев и младите национали с медали Мариян Петков, Теодора Тодорова и Йолина Димитрова бяха много сърдечно посрещнати още в София от шуменската агитка под звуците на гайда и тъпан. След това в Шумен, пред дома на старши треньора, също имаше тържествено посрещане с бурни аплодисменти, прегръдки и, разбира се, музикални изпълнения. Тези вълнуващи моменти още веднъж показват, че СК “Шуменска крепост”, всъщност, е едно голямо спортно семейство!…
Но времето за отдих се оказва твърде кратко. Още в края на тази седмица тимът на шуменския клуб ще участва в държавното първенство по кикбокс в стила “фул контакт” в Каварна. След две седмици пък е държавният шампионат в стила “К-1” в Пловдив. А от 11 до 20 ноември в Анталия – Турция е Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени, където с националния екип ще се борят за медали Полина Галинова в категория до 56 кг и Георги Атанасов в категория до 71 кг. Двамата ще излязат на ринга в стила “лоу кик”, в който СК “Шуменска крепост” е българският лидер.

 

578 преглеждания