В Професионална гимназия по икономика ще има нова специалност

Споделете с:

Професионална гимназия по икономика в град Шумен е модерно, конкурентноспособно и предпочитано училище, което уверено води учениците по пътя на познанието и професионализма, ползва се с доверието на обществото, съхранява българските традиции и духовни ценности. Гордост буди усърдната и мотивирана работа на учителите, които дават на учениците трайни знания, изграждат ценности и професионални умения, насърчават естествените им заложби с доброта, обич и взискателност. Модерното образование съчетава разнообразни форми на обучение в учебно-тренировъчни и реални предприятия, в клубна, спортна и творческа извънкласна дейност. Учениците ни печелят призови места на национални и международни състезания, получават студентски права, сертификати и удостоверения за работа, създават свой бизнес. ПГИ е първото „Смарт“ училище в Шумен.

          Професионална гимназия по икономика – Шумен ще приема ученици в VIII клас за учебната 2024 – 2025 г. в следните специалности с разширено изучаване на английски език:

  1. Рекламна графика.
  2. Електронна търговия.
  3. Банково дело.
  4. Икономика и мениджмънт.

Специалност „Рекламна графика” е нова за гимназията. В нея ще намерят място ученици, избрали да бъдат част от иновациите и стремежа към успех. Въображение, творчество, компютърни умения, свързани с икономическата стратегия и мисъл – това са малка част от способностите, които ще се обогатят и доразвият. Тук учениците ще усвояват основни принципи на изграждане на цялостен рекламен продукт, ще проектират, ще избират материали за техническото изпълнение.

            Условията за кандидатстване са резултатите от двата модула на Национално външно оценяване по:

  1. Български език и литература – 19.06.2024 г.
  2. Математика – 21.06.2024 г.

                                   БАЛООБРАЗУВАНЕ

            Утроеният резултат от НВО по български език и литература и резултатът от НВО по математика за всички специалности;

            За специалност „Рекламна графика” и оценките от изобразително изкуство и КМИТ от Свидетелството за основно образование;

            За специалност „Електронна търговия” и оценките от чужд език и КМИТ от Свидетелството за основно образование;

            За специалностите „Икономика и мениджмънт” и „Банково дело” и оценките от чужд език и география и икономика от Свидетелството за основно образование.

        ПГИ се намира на бул. „Симеон Велики“ 62 в Шумен, тел. 0878701309, email info-2700011@edu.mon.bg

 

656 преглеждания