Популярният магазин “Рибката”, който се намира на бул. “Симеон Велики” 38 (Общински пазар в Шумен), само за последното десетилетие натрупа много приятели и стана притегателно място за безброй доволни клиенти. Особено в навечерието на Никулден всички пътища на шуменци задължително водят към семейството на Милена и Ивайло, които са ненадминати майстори в приготвянето на прясно уловена риба, на вкусни морски дарове и рибни деликатеси. Не рядко им помага и техният син Белослав, който е студент във Варна.
Специално за предстоящия празник Никулден в магазин “Рибката” или на телефон 0889 366 318 се приемат поръчки до 5 декември, включително, за печени на скара пъстърва, лаврак, скумрия и ограничено количество паламуд, както и на пържен шаран, бял амур, хек, акула, сом и салака.
Извън натоварената работа за 6 декември, в магазина се предлагат още черноморски сафрид, чернокоп, зарган и калкан, както и миди, калмари, цаца, шпроти и толстолоб, като към тях се прибави и традиционната гарнитура от хрупкави пържени картофки.
Обновеният асортимент в магазина включва също майсторски приготвени собствени сосове, изобилие от свежо маринована риба, миди и рапани в средиземноморски стил със зехтин, билки или сушени домати. А освен богатият избор на различни видове хайвер, студена бира и безалкохолни напитки, клиентите на “Рибката” вече могат да “полеят” рибните си изкушения с наложен пелин, бели и червени вина от „Винарска изба Осмар“.
Не на последно място Милена с чаровната си усмивка може да ви разкаже как се приготвя зимнина при домашни условия с продукти от селската им градина, а Ивайло има доста много съхранени спомени от времето, когато е играл на футболния терен с екипа на “Лудогорец”. Не случайно мнозина казват, че в “Рибката” влизаш като клиент, а излизаш като приятел…
Снимка shum.bg