В Шумен ще бъде почетена паметта на Васил Левски

Споделете с:

С ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде почетена паметта на Васил Левски. Възпоменателната церемония по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата ще се състои на 19 февруари, понеделник, от 10:00 часа пред паметника на Левски на пл. „Освобождение“. Организатори на събитието са Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон.

На церемонията ще присъстват кметът на Шумен проф. д-р Христо Христов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни и обществени дейци.

Слово по повод годишнината ще произнесе доц. д-р Стефан Минков, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Ученици от втори клас на НУ „Илия Р. Блъсков“ ще представят поетично – музикален рецитал „151 години безсмъртие“.

На 18.02.2024 г. (неделя) родолюбивият комитет „Кан Крум Страшний“, с подкрепата на Община Шумен, организира факелно шествие по повод отбелязването на 151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Шествието ще започне в 17:30 часа от Руски паметник и ще продължи до паметника на Васил Левски пред Военното окръжие.

927 преглеждания