Кметът на Шумен ориса първото бебе на годината

Споделете с:

Кметът на община Шумен Любомир Христов поздрави родителите на първото бебе за 2023 година. По-рано днес той се срещна и с началника на неонатологичното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен д-р Лиляна Куздова и със специалистите, помогнали при раждането на Виктор Миленов.

Младото семейство получи от кмета Любомир Христов ваучер за 1000 лева, торта, приготвена специално за изписването на майката и детето с пожелание за здраве и много радостни моменти заедно. Той благодари на лекарите и на целия екип за професионализма и отговорността, с които посрещат новия живот и даряват щастие на семействата.

Първото бебе на Шумен е момченце. То е родено на 1 януари в 2 часа и 45 минути. Виктор е втората рожба на 26-годишната майка Венелина Радославова от Шумен. Двамата са в добро здраве и вече са у дома, заобиколени от любовта и грижите на своите близки.

782 са живо родените бебета в шуменската болница през миналата година, а съставените от общинската администрация актове за раждане са 1327, в този брой влизат и актовете за децата, родени в чужбина.

228 преглеждания