Кметът покани Славея Иванова да изпее химна на Шумен на празника на града

Споделете с:

Кметът Любомир Христов покани Славея Иванова да изпее химна на Шумен по време на празника на града, който по традиция се чества на 11 май. Тържественият концерт ще се състои в зала “Арена Шумен”.

“Много се радвам за Славея – сподели Любомир Христов. – Шуменци я познават от участията й в различни тържества на града, познават нейните постижения от национални и международни конкурси. Спомняте си, че като малка тя изпълняваше химна на Шумен…”

В специална среща днес кметът поздрави Славея Иванова за голямата й награда – Гран При на XIX Международен конкурс за вокални изпълнители „Златен микрофон – 2022” в Казахстан. Нейното участие се реализира с финансовата подкрепа на общината.

„Искам да благодаря на това прекрасно момиче за това, което направи в Казахстан – заяви Любомир Христов. – За пореден път една сбъдната мечта с много труд от нейна страна.“

Славея благодари за добрите думи и каза: “Наистина преливам от щастие! Беше страшно вълнуващо да представя България и да спечеля тази награда! Чувствах се горда, че съм представила достойно България и нашия град! Благодаря на общината, че отново подкрепи мое участие на голям международен певчески форум. Без тази помощ може би нямаше да отпътувам за Казахстан.”

На „Златен микрофон – 2022” Славея се състезава в категорията “Професионалисти”, в която са включени изпълнители от Европа и Азия на възраст от 18 до 23 години. На финала се оказало, че с представителката на Армения имат равен брой точки. Но председателката на журито била категорична: “Славея е с една глава над другите!” Така талантливата шуменка заслужила Гран При сред близо петдесетте участници в конкурса, а на арменката била връчена първа награда в категорията.

На 23 май Славея ще навърши 22 години. С музика се занимава от 4-годишна. Сега е студентка в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в София, където учи “Поп и джаз пеене”. Мечтае да стъпва на все по-големи сцени.

А ние вярваме, че ще я виждаме на тези големи сцени!

211 преглеждания