Коледно тържество на СКК “Киокушин”

Споделете с:

Като едно голямо семейство се събраха на традиционното си коледно тържество в легендарния ресторант “Пети километър” възпитаниците, треньорите, родителите и приятелите на шуменския спортен клуб по карате “Киокушин”. Те заедно отчетоха, че 2022-а е най-успешната година в цялата история на клуба, който през новата 2023-а ще навърши 45 години от своето създаване в Шумен.

За изминалото време в актива на СКК “Киокушин” са вписани имената на общо 33 национални състезатели, като под номер 1 е семпай Цветелина Владикова. Петима са носителите на европейски шампионски титлиБогомил Тихолов, Каан Шукри, Цветан Урумов, Калоян Марчев и Иван Иванов.

Само през 2022 година бяха завоювани общо 86 медала от официални състезания у нас и в чужбина. Рекорден брой за клуба бяха участниците в Евро-2022 в София – 15, като те спечелиха общо 8 медала. Сенсей Даниел Димитров беше избран за най-добър треньор на годината, а двама млади национали от клуба – Калоян Марчев и Иван Иванов, влязоха в Топ 10 на  класацията “Спортист на годината”.

Сенсей Даниел Димитров връчи почетни плакети за принос в развитието на шинкиокушин карате на най-изявените състезатели на СКК “Киокушин” през тази година: Цветан Урумов, Калоян Марчев, Красимир Събев, Иван Иванов, Симеон Белчев, Стивалина Кръстева, Силвия Желева, Йоана Терзиева, Звезделина Тенева, Калоян Колев, Виктор Вичев, Ивелина Велева, Петко Койчев-Загорчев, Богомил Богомилов, Светослав Проданов, Александър Михов, Данита Койчева-Загорчева, Владимир Машев, Александра Спасова, Никола Стойков. Приз “Млади надежди” получиха Емилия Недкова и Камен Вичев, който заедно с брат си Виктор и с техния баща Калоян Вичев са истинско шампионско семейство. Отличени бяха и дългогодишните приятели на шуменския клуб проф. Живко Жечев, Панайот Калудов и журналистът Пламен Георгиев, който заслужи и благодарствен адрес от ръководството на Центъра за подкрепа на личностно развитие – Ученическа спортна школа “Хан Крум” за принос в популяризирането на дейността на спортната школа.

Президентът на СКК “Киокушин” сенсей Стоян Обретенов отправи своето приветствие към всички, които допринасят за утвърждаването на карате като любим спорт за няколко поколения шуменци.

Разбира се, специален гост на тържествената вечер беше Дядо Коледа, в който мнозина разпознаха Панайот Калудов. Той зарадва всички малки и по-големи деца с чудесни подаръци, а някои от тях му демонстрираха и своите умения от физическата си подготовка.

От името на възпитаниците на клуба и на техните родители доц. Деница Загорчева поздрави сенсей Стоян Обретенов, сенсей Даниел Димитров и семпай Явор Александров за изключително успешната 2022 година и им връчи коледни подаръци.

Тържеството продължи с атрактивни танци, кръшни хора и вълнуващи музикални изпълнения. А небето над ресторанта се озари от пищна празнична заря.

1 078 преглеждания