Наставникът на СК “Шуменска крепост” Галин Методиев с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта

Споделете с:

Старши треньорът и ръководител на СК “Шуменска крепост” Галин Методиев, който е и в треньорския щаб на националния отбор на България по кикбокс, бе отличен с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за успешното представяне на неговите възпитаници на световното първенство в Италия. Младите шуменски национали се завърнаха от Йезоло край Венеция с пълен комплект от медали – Мариян Петков в категория до 86 кг триумфира с шампионска титла и златен медал, Теодора Тодорова – плюс 70 кг, спечели сребърен медал, а Йолина Димитрова – плюс 60 кг, заслужи бронзово отличие.

На церемонията в София заместник-министърът на младежта и спорта доц. Петър Георгиев връчи почетни плакети на ММС на националния отбор по кикбокс за спечелените 69 медала, от които 28 златни, 22 сребърни и 19 бронзови, и за първото място в отборното класиране на Световното първенство по кикбокс за деца, кадети, юноши и девойки, като успехът на българските състезатели е постигнат в конкуренция с над 1900 състезатели от 63 държави.

Петър Георгиев приветства ръководството на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, състезателите и треньорите от името на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за успешното им представяне на световното първенство в Италия.

„Поздравявам ви за първото място в отборното класиране. Направи ми голямо впечатление, че вашите състезатели, постигнали този успех, са от най-ранна възраст – деца до юноши и девойки, което означава, че треньорският състав работи много успешно. Пожелавам ви бъдещи успехи, както и постигане на вашите цели на предстоящото държавно първенство в Пловдив“, каза заместник-министър Георгиев.

Плакета на националния отбор получи Галин Димов – председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, който изрази благодарността на федерацията и отбора за заслуженото признание.

С плакети бяха отличени девет треньори, сред които и Галин Методиев, извели световни шампиони в Италия.

Междувременно от БККМТ съобщиха, че в събота, по време на официалното откриване на държавното първенство по кикбокс в стила “К-1” и татами за всички стилове в спортна зала “Сила” в Пловдив, ще бъдат наградени всичките 69 медалисти от Световното първенство за кадети в Йезоло, Италия.

 

528 преглеждания