Николай Гундеров напълни театралните салони посред лято

Споделете с:

В истински празник на театралното изкуство се превърна гостуването на шуменска сцена на една от най-дълго играните британски комедии – “Сватба със закъснител”. Салонът на ДКТ “Васил Друмев” се оказа за броени минути препълнен и буквално се пукаше по шевовете, макар че театърът вече беше в лятна ваканция. Не случайно мнозина зрители съобразително коментираха, че билетите мигновено свършват, когато роденият в Шумен режисьор Николай Гундеров идва с постановка в своя град, сочен за люлка на българския театър. Безспорен факт за всички е, че салонът на шуменския театър е винаги пълен до краен предел, когато режисьор на спектакъла е Николай Гундеров! Не случайно той се сочи за един от най-добрите режисьори с невероятен усет към комедийното изкуство.

И този път Гундеров не изневери на себе си. С феноменалното си чувство за хумор и прекрасна режисура превърна ролите на Филип Аврамов, Мая Бежанска и Тони Минасян в звездна игра като за финал на Шампионската лига на актьорите. И заслужи френетичните аплодисменти на шуменската публика.

След това “Сватба със закъснител” гостува още в Провадия и Търговище.

Преди това режисираният от Николай Гундеров спектакъл “Специалист по гафове“, създаден по пиеса на френския комедиограф Франсис Вебер, бе последната за сезона премиера на Драматичен театър „Рачо Стоянов“. На 28 и 30 юни комедията напълни салона на габровския театър.

Още по-впечатляващо беше представянето на най-дълго играната чешка комедия “От всички страни”, отново под режисурата на Николай Гундеров, който е и преводач на текста. На 2 юли в  препълнения салон на “Théatro отсам канала” в София беше забелязан и президентът на Република България Румен Радев. Той горещо аплодира играта на актьорите Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов, а зад кулисите разговаря и с Николай Гундеров. Режисьорът от Шумен му споделил, че неговият 4-годишен син Павел мечтаел да стане пилот. А Гундеров с брилянтното си чувство за хумор бащински му подсказал, че е по-добре направо да стане президент, на което Румен Радев много сърдечно се разсмял…

След това комедията “От всички страни”, в рамките на три последователни дни, гостува във Варна, Добрич и Плевен. Разбира се, посрещната навсякъде от многолюдна публика.

 

576 преглеждания