Николай Гундеров режисира най-дълго играната чешка театрална комедия

Споделете с:

Премиерата на най-дълго играната чешка театрална комедия „От всички страни“ на българската сцена ще бъде на 7 март в „Théatro отсам канала“ в София. Актьорите Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов предизвикват вулкан от недоразумения и комични парадокси под режисурата на родения в Шумен Николай Гундеров. Той е и преводач на текста, написан от авторите на постановката Роман Венцел и Михаела Долежелова, който определя като близък до духа на Уди Алън.

„Текстът на пиесата е ярък пример за това, че публиката може да се забавлява почти непрекъснато в продължение на 90 минути по време на една комедия. „От всички страни“ е един от най-добрите спектакли, които могат да се видят в съвременната комедийна драма“, пишат за постановката медиите в Чехия.

А в анотацията си за спектакъла Николай Гундеров споделя: “Единственият начин да се отворят чакрите на зрителите за семейните драми на всички участници в най-дълго играната чешка комедия е да се покрие изригналият вулкан от недоразумения и комични парадокси с бурен и продължителен смях.“

Популярната актриса Стефания Колева е категорична, че “Николай Гундеров е с брилянтно чувство за хумор.” А самият режисьор с усмивка уточнява: “Винаги избирам актьорите по това един да е талантлив, друг да е красив, трети да запомня бързо текста и четвърти да идва редовно на репетициите. Тук се обърках, защото всички от избраните от мен, притежават всичко.“ И допълва: “Разбрах, че всички от нашия екип имат шофьорска книжка… Затова им пожелавам “На добър път!”

Междувременно неотдавна Николай Гундеров дойде в родния си град заедно със звездния актьор Стефан Денолюбов. Талантливите творци участваха в среща в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, организирана от Катедрата по журналистика и масови комуникации, на която беше прожектиран и филмът „Докато Ая спеше“. Според Денолюбов, участието му в този филм, за което получи приз за най-добра мъжка роля на кинофестивала “Златна роза” във Варна, е “проницателен поглед в тайнството на актьорската душа…” А Гундеров, който за пиесата си „Клуб на пороците“ стана победител в конкурса за стендъп комедия на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ през 2022 г., заяви, че вероятно тя ще има премиера на сцената в края на тази година.

 

 

335 преглеждания