Областният координатор на “Продължаваме промяната” Николай Колев влиза в битката за кмет на Шумен

Споделете с:

Кандидатите за кмет на община Шумен и за общински съветници на ПП “Продължаваме промяната” за предстоящите местни избори на 29 октомври бяха представени на среща в офиса на партията.

Областният координатор на “Продължаваме промяната” Николай Колев е утвърден за кандидат за кмет на община Шумен от коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” след проведени лидерски срещи в коалицията ПП-ДБ и с окончателното решение от Националния съвет на ПП, стана ясно на срещата. Николай Колев е икономист с дългогодишен опит и ръководни позиции в частния бизнес и международната търговия. Бивш заместник-областен управител на Шумен. 44-годишен, семеен, с три деца. Бакалавър от Икономическия университет във Варна, магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанската академия „Д. Ценов” в Свищов. Николай Колев, който е роден и продължава да живее в родния си Шумен, влиза в кампанията с една своя стара мечта и основна цел, която преди време го е мотивирала изобщо да се заеме с политика – той иска да се възроди духът на града като просветен, културен и икономически център, така че младите хора да имат мотиви и подходяща среда, за да изберат да останат в Шумен. “Имаме огромен шанс да спечелим тези избори и нека да направим това, което градът ни заслужава!” – призова Николай Колев, като преди това благодари за оказаното му доверие.

Комисията по избора на общински съветници проведе процедурата по гласуването на номинираните за общински съветници. В групата на съветниците от “Продължаваме промяната” са включени както знакови имена от обществения живот, бизнеса и спорта в Шумен, така и много млади хора. По-късно ще бъде официално обявена общата предизборна листа на коалицията, в която от ДБ ще влязат на 5-то място „Зелено движение“ и на 11 място „Да България“.  

На този етап все още вървят преговори за евентуални заместник-кметове на общината, но сред тях няма да бъде Светлозар Георгиев, който не е номиниран и за общински съветник, стана ясно след срещата.

583 преглеждания