От “Продължаваме промяната” отдадоха почит пред паметника на генерал Каварналиев

Споделете с:

Днес, на Архангелова задушница, по традиция се отдава почит на героите на България, които са загинали по бойните полета. Военен ритуал, панихида и поднасяне на цветя се проведоха пред военните паметници в цяла Шуменска област.

Пред паметника на полковник Константин Каварналиев, посмъртно произведен в чин генерал-майор, цветя положиха активисти на шуменската структура на ПП “Продължаваме промяната”. С едноминутно мълчание те почетоха паметта на героя в битката край езерото Дойран срещу гърците по време на Междусъюзническата война.

Областният координатор на ПП “Продължаваме промяната” Николай Колев разказа на своите синове за живота на Константин Каварналиев. Той е роден на 15 февруари 1866 г. в гр. Шумен. Загинал е в тежкото сражение на 23 юни 1913 г. край Дойран като командир на 3 бригада от 3 Балканска дивизия.

В ритуала участваха още Иван Иванов и Анатоли Стрелков от предизборната кандидатска листа за народни представители от ПП “Продължаваме промяната” и Георги Пенчев от предизборния щаб на партията в Шумен.

 

 

359 преглеждания