Проф. Нели Димитрова: „ПП-ДБ предлага растящи доходи за всички, нови облекчения за млади родители и институции, които работят за хората“

Споделете с:

“Растящи доходи, реална подкрепа и намаляване на административната тежест за бизнеса, нови облекчения за млади родители, младите лекари с високи стартови заплати, институции, които работят за хората – това са важните приоритети на “Продължаваме Промяната – Демократична България”, каза проф. Нели Димитрова, която е втора в листата на коалицията за област Шумен.

Програмата на ПП-ДБ акцентира върху силна подкрепа на хората, страдащи от най-масовите заболявания в страната, която включва: намаляване на преките доплащания от пациентите за болнично лечение, лекарства и медицински изделия, а изборът на екип да не е задължителен. Предвижда се осигуряване на възможност за безплатни лекарства за диабет, сърдечно-съдови заболявания както и неколкократно намаляване на доплащанията за медицински изделия и консумативи.

Друг важен акцент е качественото детско здравеопазване. Ще се продължат мерките, свързани с увеличаване на минималните заплати на медицинските специалисти до най-малко 80 % от средната заплата, а стартова заплата за млад лекар да е равна на средната за страната.

Провеждането на социалната политика за по-добър живот на всички също е сред важните акценти, заложени в програмата на ПП-ДБ. Предлагат се мерки за удвояване размера на данъчните облекчения за работещите родители, както и подпомагане на младите семейства при купуване на първо жилище.

Ще бъде продължена политиката за развитие на регионите и условията за по-добър живот с ефективно местно управление и прозрачно разпределение държавния ресурс и еврофондовете за общинските проекти – така че средствата да достигнат до най-много хора. Общините ще продължат сами да си избират проектите, които държавата финансира, независимо от това кой кмет е на власт и от коя политическа сила.

Предвижда се и подкрепа за туризма като стратегически сектор за развитие на регионите. Заложено е и подобряване на свързаността и инфраструктурата чрез довършване на стратегическите пътни и железопътни проекти.

Като следващ съществен акцент в програмата на коалицията проф. Нели Димитрова посочи качественото образование и развитие на българската наука.

Мерките на ПП-ДБ включват финансирането на училищата, които отчитат най-добри резултати и осигуряват най-голям напредък на учениците в отделните етапи.

Предвижда се подобряване на достъпа до висше образование и професионално образование, както и стимули за привличане на студенти в специалности обучаващи дефицитни кадри. Предвижда се промяна в методиката за оценяване на учебниците и подобряване на качеството им чрез премахване на излишния материал и развиване на разделите за упражнения и затвърждаване на заученото.

„Всичко това може да бъде направено благодарение на вас. Гласувайте за мнозинство за нормална европейска България на 9 юни с номер 14!“, призова проф. Димитрова.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

603 преглеждания