Пъстър празник за Деня на детето в Шумен

Споделете с:

Стотици деца и родители се включиха в празничната програма по случай 1 юни – Международният ден на детето. На три места в Шумен – в Градската градина, в парка до сградата на общинската администрация и в района на зала „Арена Шумен“ бяха организирани спортни игри, различни занимания и творчески изяви за шуменските деца.

Празникът започна в Градската градина с турнир по футбол за деца от първи до четвърти клас. В него участваха седем шуменски училища. Победител стана отборът на НУ „Княз Борис I“, на второ място се класира III ОУ „Димитър Благоев“, а на трето – II ОУ „Д-р Петър Берон“. Трите състава бяха наградени с купи и медали, а всички участници в турнира получиха грамоти. Приза за най-малък състезател спечели Емирхан Сабриев от VI ОУ „Еньо Марковски“, за най-добър вратар – Ивайло Райков от II ОУ „Д-р Петър Берон“ и за голмайстор на турнира бе определен Ердинч Ердинч от III ОУ „Димитър Благоев“.

Малки и големи се включиха в двустранните срещи по шах. След изиграването на партиите международният майстор по шахмат Атанас Димитров направи едновременен сеанс с победителите. За всички участници бяха осигурени предметни награди. По същото време по една от алеите в Градската градина имаше и слалом с велосипеди, а желаещите да проверят точността си, имаха възможност да се включат в игрите по дартс. Всички участници получиха награди.

Близо 400 деца и ученици взеха участие в различните спортни прояви в Градската градина, които бяха организирани от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“.

С много усмивки, детски гласове и празнично настроение се изпълни днес и паркът до общинската администрация. В художествено-творческите ателиета, които бяха подредени там, малчуганите рисуваха, оцветяваха, правиха апликации, изработваха бижута от мъниста и твориха с глина. Завидно пайсторство и сръчност показаха и възпитаниците от школата по дърворезба към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. На сцената на талантите малки и големи пяха, танцуваха и свириха. В парка бяха оформени кътове за игра на „Не се сърди, човече“, „Сол – пипер“, игра на Лимбо, ластик, морски шах и др. Всяко дете можеше да си направи и снимка за спомен. Беше разиграна и томбола с различни предметни награди.

В района на зала „Арена Шумен“ по-рано през деня имаше детска анимация с участието на Кармен Гърков и неговата асистентка Марси. Празникът за шуменските деца продължава и след 16.30 часа, когато децата и родителите ще забавлява музикантът и водещ Искрен Пецов. По-късно, след 19.30 часа, ще бъде изтеглена голямата награда – велосипед в томболата, която Община Шумен организира всяка година за празника на 1 юни.

Организатори на проявите са Община Шумен, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“, ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, Общинският здравен център и Младежкият дом.

222 преглеждания