„Сватба със закъснител“ в шуменския театър

Споделете с:

На 5 юли от 19.00 часа на сцената в Драматично-кукления театър “Васил Друмев” в Шумен ще се вдигне “Сватба със закъснител”.

Още с премиерата си тази невероятна комедия стана хит, благодарение и на родения в Шумен Николай Гундеров, който със своята прекрасна режисура, феноменално чувство за хумор и виртуозни хрумки карат публиката за сто минути да се “стопи” от смях. Не случайно Гундеров се сочи за един от най-добрите режисьори с  невероятен усет към комедийното изкуство!

Разбира се, звездният състав с участието на Филип Аврамов, Мая Бежанска и Тони Минасян се откроява с уникалната си роля, която играе като от финална постановка в Шампионската лига на актьорите. В отбора са още чаровните Илияна Лазарова и Христина Джурова, които допринасят също активно за актуалното звучене на думите на неповторимия Чарли Чаплин: „Ден без смях е пропилян ден“!…

Е, за шуменските ценители на смеха със сигурност 5 юли 2023 г. няма да бъде пропилян ден!

“Сватба със закъснител”, с автор Робин Хаудън, е една от най-дълго играните британски комедии. Гостувайки в България под впечатляващата режисура на Николай Гундеров, тази постановка доказа и на родна сцена, че за нея никога не е късно да бъде актуална и забавна, изпълнена с изненадващи обрати.

Ето, остават броени минути до сватбата… Ако предварително надникнем зад завесата, ще установим, че Филип Аврамов, който изпълнява ролята на Бил, май почти изпуска сватбата си с Рейчъл, играна от Мая Бежанска. Той е влюбен в друга жена, а тя, от своя страна, го обича и не иска да го загуби. В същото време Том, игран от Тони Минасян, е влюбен в момиче, което е „тук“, вместо да е „там“. Камериерката Джули, която е играна от Илияна Лазарова, заблуждава всички с момиче на повикване, което води до много забавни ситуации. Христина Джурова също има забавна роля като майка на Рейчъл, която не е особено щастлива заради бъдещия си зет…

Но спирам до тук. Продуцент е Фахрадин Фахрадинов, а организаторът на театралното събитие “Фери Арт” ЕООД вече любознателно провокира зрителите: “Може ли нещо да се обърка преди сватбата? Ще има ли сватба или не? Елате да разберем…”

Билети се предлагат на касата на театъра и на https://bit.ly/3r6JPHo

За допълнителна информация: 0895 437 098, 0889 199 878.

И не на последно място – “Feri Art Productions” цели да привлече вниманието и на по-младата българска публика, за да й покаже изяществото и красотата на театралното изкуство. А за смеха няма възрастови ограничения.

 

 

520 преглеждания