СК “Шуменска крепост” е българският лидер по кикбокс на ринг

Споделете с:

Спортният клуб “Шуменска крепост”, воден от своя успешен треньор и ръководител Галин Методиев, продължава традицията да бъде националният лидер по кикбокс в дисциплините на ринг – „К-1“, „лоу кик“ и „фул контакт“. Това става ясно от обявеното днес от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай официално годишно класиране за 2022 година.

В класацията участват общо 53 клуба, като те са само тези, които са взели точки от състезанията в спортния календар на БККМТ през тази година. Клубове, които са участвали в състезанията, но не са постигнали победа, съответно не са взели точки според Наредбата за провеждане на състезания и класирания, не са включени. Резултатите са официално обявени след 72-часово предварително предоставяне на клубовете за проверка и допуснати грешки.

На първо място с убедителна преднина е СК “Шуменска крепост” – с актив от 130 точки. Втори е варненският СК “Вокил” с 97.75 точки, на трета позиция е СК “Стар тийм” от София с 96 точки.

През 2022 г. се навършват 10 години треньорска дейност на Галин Методиев. За този период негови състезатели печелят общо 8 световни титли (Християн Тотев, Пламен Борисов, Иван Иванов, Полина Галинова, Никола Николов, Димитър Стоянов, Виктор Иванов, Мариян Петков), което е рекорд в шуменския спорт. Галин Методиев е роден на 19 ноември 1978 г. във Велики Преслав, дебютира на ринга през 2005 г., балкански шампион през 2006 г. и 11 пъти първенец на България при мъжете в категория до 81 кг, избиран многократно за най-добър треньор на годината в Шумен.

591 преглеждания