Сценичният вход на “Клуб на пороците” отвори за хората с чувство за хумор

Споделете с:

Моноспектакълът “Клуб на пороците” регистрира 376-ата премиера в 66-годишната история на Сатиричният театър в София, която се състоя в “Comedy Bar Happy” на 13 януари. Пиесата беше отличена с престижната награда “Алеко Константинов” на Сатиричния театър за 2022 година. Нейният автор и режисьор е роденият в Шумен Николай Гундеров, а шуменската връзка успешно се допълва от поливалентния актьор Александър Валериев. Двамата работят в тандем през 2017 г., когато младият актьор се подвизава на сцената на Драматично-кукления театър “Васил Друмев” в Шумен, а талантливият драматург идва в родния си град с пиесата “Хористи”. Тогава Александър Валериев изпълнява главната роля, а спектакълът на Николай Гундеров жъне изключителен успех.

Сега стартът на “Клуб на пороците” отново е зашеметяващ. “Тази пиеса разчита на хората с чувство за хумор” – споделя Николай Гундеров, но веднага уточнява: “Това е пиеса за това колко е трудно да останеш човек!” А Александър Валериев допълва пред “Артефир” на БНР: “Театърът е създаден, за да играе по струните на човешката чувствителност.”

Според Гундеров, “Клуб на пороците” предлага смях без хранителни добавки и без оцветители, които трябва да се консумират от зрителите с удоволствие и без мярка.

Предстоящите представления на пиесата са насрочени за 24 януари, 3 и 22 февруари. Вярваме, че някой щастлив ден “Клуб на пороците” ще гостува и в Шумен.

“Страшното е, ако загубим чувството си за хумор – това аз намирам за сериозен порок и винаги в моите пиеси най-смешни герои са именно тези, които нямат чувство за хумор. Няма по-добър обект за драматургията от хора без чувство за хумор. Всъщност, това интерпретира и пиесата. Тя е за това какво ще се случи с нас, ако останем в тялото си, но загубим чувството си за хумор. Това е много опасно нещо” – заяви пред БТА след премиерата на авторския си спектакъл Николай Гундеров.

 

 

972 преглеждания