Традиционно силно представяне на СК “Шуменска крепост” в Каварна

Споделете с:

С мощната подкрепа от атрактивната шуменска агитка, специално дошла в зала “Олимпиада” в Каварна, младите състезатели на СК “Шуменска крепост” се представиха традиционно силно на ринга в черноморския град. На държавното първенство по кикбокс в стила “фул контакт” за всички възрастови групи нашите бойци спечелиха общо 6 медала – 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов.

Шампионски титли и златни медали завоюваха Тимур Тасинов при децата на 7-8 години в категория до 33 кг, Иван Димитров при момчетата на 9-10 години в категория до 33 кг и Алекс Ангелов във възрастовата група на 13-14-годишните в категория до 48 кг.

Със сребърни отличия се завърнаха Димитър Димитров, който се състезава при момчетата до 9-10 години в категория до 30 кг, и Симона Стефанова при 13-14-годишните момичета в категория до 60 кг.

Бронзов медал заслужи Хасан Алпер в категория до 75 кг при мъжете.

На старши треньора Галин Методиев помага многократният шампион Християн Тотев.

Първенството събра 14 клуба от цялата страна и общо 108 състезатели.

Следващото предизвикателство пред СК “Шуменска крепост” е участие в държавното първенство по кикбокс в стила К-1 в Пловдив от 28 до 30 октомври, а от 11 до 20 ноември двама опитни национали от клуба – Полина Галинова и Георги Атанасов, ще излязат на ринга в Анталия – Турция, която е домакин на Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени.

517 преглеждания