Усилени ремонтни дейности по улиците в Шумен

Споделете с:

Завърши ремонтът на улица „Шуменска комуна“ в участъка от бул. „Велики Преслав“ до бул. „Ришки проход“ в Шумен. Преасфалтирано е уличното платно, направени са нови тротоари и бордюри. Подменено е уличното осветление, изградена е нова кабелна мрежа и са монтирани нови LED осветителни тела по цялата дължина на улицата. Положена е и надлъжна и напречна маркировка.

Продължават строителните работи по ул. „Отец Паисий“ в участъка от ул. „Харалан Ангелов“ до ул. „Тодор Икономов“, където се полагат изравнителните пластове асфалт по улицата. Изградени са и нови тротоари и бордюри. По ул. „Д-р Петър Берон“ в участъка от ул. „Васил Друмев“ до ул. „Ген. Скобелев“ също се правят нови бордюри и тротоари, както и джобове за поставяне на съдове за битови отпадъци. Предстои фрезоване на старата настилка и полагане на нов асфалт по уличното платно.

Нови тротоари и бордюри в момента се изграждат и по ул. „Николай Коперник“,  ул. „Антим I“ в участъка от ул. „Август Попов“ до ул. „Средец“, ул. „Васил Априлов“ от ул. „Васил Друмев“ до ул. „Македония“ и ул. „Кирил Пейчинович“ от ул. „Харалан Ангелов“ до ул. „Марица“. След приключване на дейностите по изграждане на тротоарите и бордюрите улиците ще бъдат преасфалтирани. Същевременно по павираните улици „Боян Пенев“ и „Любен Каравелов“ се пренареждат паветата, като там също е предвидено да бъдат направени нови бордюри и тротоари. Започна подготовката за ремонт и на още една улица в града – „Св. Райко Шуменски“.

Строително-ремонтните работи се извършват със средства от общинския заем за рехабилитация на уличната мрежа в Шумен и селата на общината. Изпълнител е фирма „Автомагистрали – Черно море“ АД.

402 преглеждания