Шампионски фурор на шуменските кикбоксьори в стила “К-1”

Споделете с:

С купа за отборната победа и общо 11 медала – 7 златни и 4 сребърни, триумфираха бойците на СК “Шуменска крепост” на завършилото днес в Пловдив държавно първенство в сочения за най-атрактивен и тежък в кикбокса стил “К-1”. Така с поредния си шампионски фурор те завършиха последното състезание в спортния календар на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай за 2022 година.
Титулярката в националния отбор Полина Галинова взе като по “протокол” още една шампионска титла на ринга, като направи и генерална репетиция преди своето участие в европейското първенство по кикбокс за жени в Анталия – Турция след две седмици. Другите млади национали – герои от последното световно първенство в Италия, Мариян Петков и Йолина Димитрова също се окичиха със златни отличия. А чаровната Павлина Димитрова си направи специален подарък за своя рожден ден утре – тя ще го празнува като шампионка! Със златни медали се завръщат също Атанас Ханджиев, Джан Нури и Хелин Хасан. Твърде вероятно беше в тази компания на победители да попадне и националката – герой от Италия, Теодора Тодорова, но в нейната категория тя се оказа без конкуренция…
Сребърни медали завоюваха Никол Мартинова, Габриела Василева, Александра Христова и Габриел Чергански.
Купата на отборен победител в стила “К-1” вдигнаха старши треньорът Галин Методиев и неговият много опитен помощник Християн Тотев.
“Показахме отново много силно представяне на СК “Шуменска крепост”! – обяви специално за информационния сайт WWW.ZASHUMEN.BG ръководителят на клуба Галин Методиев и най-сърдечно благодари на мощната агитка от Шумен, която през цялото време на първенството е подкрепяла активно нашите състезатели в Пловдив.

 

640 преглеждания