Шуменски национали тръгват към “зоната на медалите” в Евро 2022 по кикбокс

Споделете с:

Двамата опитни национали от СК “Шуменска крепост” Полина Галинова и Георги Атанасов заминават утре за Анталия в Турция, където от 12 до 19 ноември ще се състои Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени във всички стилове. Те са многократни шампиони в държавните първенства под егидата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, а имат и завидни успехи на международния ринг.

Шуменските елитни бойци, които са и студенти, ще се състезават в стила “лоу кик”. Полина ще излезе на ринга при жените в категория до 56 кг, а Георги – при мъжете в категория до 71 кг.

Заедно с тях ще бъде в Турция и техният клубен наставник Галин Методиев, който е помощник-треньор на националния отбор.

“Тръгваме, за да защитим за пореден път нашия познат девиз: “От Шумен започва България!” – сподели днес специално за сайта WWW.ZASHUMEN.BG Галин Методиев. – Състезателите на СК “Шуменска крепост” Поля и Георги са много добре натренирани, за което искам специално да благодаря на Християн Тотев – той много помогна за тяхната подготовка! Живи и здрави, и да няма контузии, надявам се, двамата да влязат в “зоната на медалите”!”

Преди три години Полина Галинова и Георги Атанасов дебютираха на Евро 2019 в Унгария в по-младата си тогава възрастова група. Поля спечели сребърен медал при девойките, а Георги – бронзово отличие при юношите.

Нека от сърце да им пожелаем успешно представяне и да развеят българското знаме на ринга!

 

530 преглеждания