Галена Върбева посвети на СК “Шуменска крепост” лиричното си послание “Борбен дух”

Споделете с:

В тренировъчната зала на СК “Шуменска крепост” Галена Върбева – преподавател и писател, представи лиричното си послание “Борбен дух” пред присъстващите състезатели и млади надежди, от които получи първите си аплодисменти. Така тя откликна на поканата от ръководителя на клуба Галин Методиев да напише мотивиращо и съдържателно стихотворение, посветено на шуменската ковачница на шампиони и на спорта като цяло.

Лайтмотивът в творбата е: “А спортът не е просто там игра – той, разбрах, животът е самия!“…

Според авторката, три са основните акценти в това лирично послание. Първият отговаря на въпроса: какво ми носи спортът? Вторият акцент е посветен на труда по време на тренировки. А третият е свързан с резултатността. “Мисля, че тези три точки са достатъчни, за да се получи едно мотивиращо и съдържателно послание в рима за повдигане духа на младите състезатели. И те да имат усмивка на лицето всеки път, в който минат край окачения на вратата на клуба си плакат с тези думи” – споделя Галена.

Според мен, всеки шуменски спортист заслужава подкрепа за труда си, за успехите си и за всеки покорен връх, защото той завинаги остава споделен с всички нас. А на Галена Върбева сърдечно благодарим за сътвореното вдъхновение от борбения дух, с който са закалени бойците на СК “Шуменска крепост”!

 

1 153 преглеждания