Д-р Владимир Йолов стимулира шуменски ММА-боец по пътя към световната титла

Споделете с:

Председателят на постоянната комисия “Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации” към общинския съвет в Шумен д-р Владимир Йолов днес връчи лично дарение от 500 лева на най-успешния ММА-боец Виктор Иванов сред актуалните състезатели в тима на СК “ММА Шумен”.

Само преди броени дни Виктор се завърна от сръбската столица Белград, където завоюва бронзов медал на европейското първенство в категория до 70.3 кг. “Този успех той го постигна при своя дебют при мъжете, като се има предвид, че през последните три години сега за първи път взехме медал в тази възрастова група. Много е силна конкуренцията при мъжете и да стигнем до медалите е много голямо постижение – обясни неговият наставник в шуменския ММА-клуб Калоян Колев, който е и старши треньор на мъжкия отбор на България. – Организирах днешната среща по инициатива на д-р Йолов, който поощри нашия състезател и изрази готовност да помага и за напред. Ръководството на СК „ММА Шумен“ благодари за оказаната помощ!”

Виктор Иванов има спечелена квота за участие на световното първенство по ММА в Узбекистан през ноември тази година. Като юноша той е бил световен шампион, но сега ще се състезава във възрастовата група на мъжете “плюс 21” години. “Оптимист съм за световното, където Виктор може да вземе медал! – допълни Калоян Колев. – Предстои му и състезание за квота за следващото европейско първенство в Латвия.”

По този повод общинският съветник д-р Владимир Йолов пожела на Виктор да преследва упорито целите си и никога да не се предава пред трудностите.

Младият боец тренира в СК “ММА Шумен” от осем години. В актива си има много медали и шампионски титли от държавни, балкански, европейски и световни първенства. Трета година е студент в Икономическия университет във Варна, специалност “Счетоводство и одит”. На 8 май ще навърши 22 години.

Нека да пожелаем на Виктор Иванов винаги да триумфира в клетката, за да напомня на всички нас, че личното му име означава победа!

554 преглеждания