Масовият крос „Шумен бяга“ се завръща

Споделете с:

След известно прекъсване заради пандемията от COVID-19 отново ще се проведе масовият крос „Шумен бяга“. Тазгодишното издание на събитието е в неделя, 11 септември от 18.00 часа, а стартът е пред паметника на свободата до сградата на Община Шумен. Трасето е с дължина около два километра и от паметника маршрутът продължава по пътното платно на бул. „Славянски“ до кръговото кръстовище на пл. „България“. Оттам участниците се връщат към началната позиция през пешеходната зона на централната част на града, a финалът е отново пред паметника в градинката до oбщинската администрация.

Кросът няма състезателен характер, целта е шуменци и гостите на града да се раздвижат и заредят с позитивни емоции. Събитието ще завърши с концерт на младата поп изпълнителка Дара Екимова. Спортната инициатива се организира от веригата супермаркети „БулМаг“ с подкрепата на Община Шумен.

От администрацията информират още, че във връзка с провеждането на кроса „Шумен бяга“ в неделя, 11 септември, от 14.00 до 20.00 часа временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от ул. „Карел Шкорпил“ до пл. „България“. Ще бъдат затворени и подходите към булеварда откъм следните улици:

двете пресечки за комплекс „Херсон“;

ул. „Панайот Волов“ от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“;

ул. „Адам Мицкевич“ от кръстовището с ул. „Съединение“;

ул. „Карел Шкорпил“ от кръстовището с ул. „Съединение“.

За времето от 7.00 до 19.00 часа паркингът пред общината в частта от Военния клуб до Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ трябва да бъде освободен от автомобили.

249 преглеждания