Младите надежди на СК “Шуменска крепост“ отиват във Варна за отборна купа

Споделете с:

Петнадесет състезатели, предимно от най-младите надежди на СК “Шуменска крепост”, ще участват в турнира за отборната купа на България в стила “фул контакт”, който е в спортния календар на Българската конфедерация по кик бокс и муай тай за 2023 г. Надпреварата в МСК “Владислав Варненчик” във Варна стартира днес с контролно теглене на всички категории, в събота от 10.00 часа започват квалификациите, а в неделя са финалните срещи. Състезанието е за всички възрастови групи, а домакин е варненският клуб “Вокил”, ръководен от председателя на БККБМТ Галин Димов. Заявка за участие в турнира са дали над 200 състезатели от 34 клуба от цялата страна.

Турнирът е изцяло финансиран от Община Варна и домакините, като за всички отбори-участници са предвидени предметни награди. За индивидуалните  шампиони са осигурени специално изработени медали, а отборите-победители с най-много златни отличия ще се борят за 70-сантиметрова уникална купа. Призове са предвидени също за най-техничен и най-перспективен състезател.

Моята прогноза е, че най-силен конкурент на СК “Шуменска крепост” за отборната купа ще бъдат домакините от СК “Вокил”. Но нека да пожелаем на възпитаниците на старши треньора Галин Методиев и на треньорите Християн Тотев и Полина Галинова за пореден път да докажат на ринга, че от Шумен започва България! Очаква се по традиция и мощна шуменска агитка да подкрепя нашите бойци.

Ето и кои ще се борят за индивидуалните титли: при децата на 9-10 години – Лъчезар Левентов в категория до 27 кг, Манол Методиев – до 30 кг, Тимур Тасинов – до 33 кг и Даниел Стефанов – до 39 кг, при децата на 11-12 години – Иван Димитров – до 33 кг, Димитър Димитров – до 36 кг и Нораир Шахбазян – до 39 кг, при момчетата на 13-14 години – Джихан Сузан до 51 кг, при момичетата на 13-14 години – Никол Мартинова до 45 кг, Хелин Хасан – до 51 кг и Габриела Василева – до 60 кг, при юношите младша възраст – Лъчезар Димитров до 81 кг, при девойките старша възраст – Йолина Димитрова до 65 кг, при мъжете – Виктор Ганчев до 67 кг и Хасан Алпер – до 75 кг.

 

 

2 165 преглеждания