Млади национали от СК “Шуменска крепост” тръгват за титли от Евро-2023 в Истанбул

Споделете с:

Млад квартет от елитни бойци на СК “Шуменска крепост”, водени от опитните треньори Галин Методиев и Християн Тотев, тръгват в събота сутринта за мегаполиса Истанбул в Турция, който е домакин на Европейското първенство по кикбокс за деца и юноши на възраст от 7 до 19 години във всички стилове. От 28 август до 3 септември на ринг и на татами ще спорят за титлите и медалите общо 2078 състезатели от 39 държави.

България ще бъде представена от 97 кикбоксьори, 15 треньори и 7 съдии от най-висок международен клас. Ръководител на делегацията е председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Шуменецът Мариян Петков ще защитава титлата си на европейски шампион от 2021 година в стила “лоу кик”, в категория до 86 кг при юношите старша възраст. През миналата година той триумфира и със световната купа при мъжете.

Много надежди за успех са отправени и към Атанас Ханджиев, който през 2021 г. спечели европейска вицешампионска титла. Той се състезава в категория до 67 кг при юношите старша възраст в стила “К-1”.

Оправдани очаквания има и към Йолина Димитрова, която през миналата година се завърна с бронзов медал от световното първенство. Тя ще се представи в категория до 70 кг в стила “К-1” при девойките старша възраст.

Дебют на международния ринг ще направи Мирослав Атанасов, който е в категория до 67 кг при юношите младша възраст в стила “К-1”, Той е брат на друг елитен състезател от шуменския клуб – Георги Атанасов, който записа отлично представяне на международните си участия.

“Подготовката ни за европейското първенство премина много добре на местно ниво – сподели специално за новинарския сайт WWW.ZASHUMEN.BG старши треньорът Галин Методиев. – Благодаря на всички в клуба мъже и юноши, които помогнаха за това младите ни национали да бъдат много добре подготвени! Специално благодаря за подкрепата и на Емил Димитров! Ние сме част от националния отбор и за нас е водещ девизът: “България над всичко!”

2 788 преглеждания