Наградиха най-добрите в шуменския спорт за 2018 година

Споделете с:

На бляскава церемония в новата зала „Арена Шумен“ бяха наградени най-добрите в спорта за 2018 година.

Кметът на община Шумен Любомир Христов приветства всички присъстващи и подчерта, че местната администрация винаги ще подкрепя спортните клубове и ще обновява непрекъснато спортната база. Кметът получи плакет от името на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, както и благодарности от спортните деятели.

По традиция бяха отличени спортните таланти до 14-годишна възраст, като по регламент всеки клуб можеше да предложи по две номинации.

Специални награди бяха връчени на лекоатлетката Каролина Николова за ветеран-спортист, на Огнян Ганчев – за спечелените медали по плуване на европейското първенство за хора с трансплантирани органи, на спортния клуб на хора със зрителни увреждания „Светлина“.

За пета поредна година вестник „Шуменска заря“ присъди своята награда „Приемственост“, на която носители станаха три известни имена: сенсей Даниел Димитров от СК „Киокушин“ (преподавател в ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ и треньор на най-силната детско-юношеска школа по карате у нас, обучил 4 европейски и 156 републикански шампиони), младият боец от СК „Шуменска крепост“ Георги Атанасов (републикански и балкански шампион, победител в турнир за Световната купа и бронзов медалист от световното първенство в стила „лоу кик“ за юноши младша възраст) и Кръстина Касабова от отбора на СКХ „Шумен 98“, която за трети път е голмайстор в „А“ републиканска хандбална група за жени.

Купата за отбор на годината спечелиха мажоретките от СКХГ „Ритмик“, с треньори Марийола Спасова и Снежана Иванова.

Титлата „Най-добър треньор на годината“ безапелационно заслужи за шести път Галин Методиев от СК „Шуменска крепост“.

За пети път „Спортист на годината“ стана Християн Тотев от СК „Шуменска крепост“. Той е шампион от Световното първенство по муай тай за мъже в категория до 91 кг и от Евро 2018 по муай тай за мъже в категория до 86 кг.

Втора в Топ 10 на най-добрите спортисти от община Шумен през 2018 г. е Полина Галинова (кик бокс) от СК „Шуменска крепост“, трети – Цветан Урумов (карате) от СК „Киокушин“, четвърти – Пламен Борисов (муай тай) от СК „Шуменска крепост“, пети – Димитър Димитров (карате) от СКК „Киокушин-Шумен“, шести – Калоян Колев (ММА) от СК „Шумен“, седми – Вичко Николов (фехтовка) от Фехтовална академия „Волов“, осми – Виктор Иванов (ММА) от СК „Шумен“, девети – Трифон Илиев (лека атлетика) от СКЛА „Шумен“ и десети – Аспарух Атанасов (конен спорт) от ЕК „Шумен 2010“.

223 преглеждания