Пресклуб „България“ отличи световния шампион по кикбокс Мариян Петков и треньора му Галин Методиев

Споделете с:

Пресклуб „България“ връчи специална статуетка с фигура на кикбоксьор на 17-годишния талант от Шумен Мариян Петков, който през октомври миналата година стъпи на върха на световния елит в стил “лоу кик” на първенството до 19 години в Йезоло, Италия. А неговият треньор Галин Методиев получи значката „Сребърен сокол“ – символ на мъжество, решителност и стремеж към победа. Стилни плакети за двамата бяха подготвени и от спонсора “Burnit Sun System”. 

Освен световната титла до 19 г. в “лоу кик” в категория до 86 кг, през 2022 г. Мариян Петков е републикански шампион при мъжете в стил “К-1”, в същата теглова категория. Вече мисли и за дебюта си при мъжете на Световно първенство: „Най-много искам тази година да спечеля златен медал на Световното първенство за мъже в Барселона“, сподели след церемонията боецът от СК „Шуменска крепост“, който е клуб № 1 по кикбокс на ринг у нас. „Разбирам, че  съм постигнал нещо голямо, но трябва да продължа“, коментира Мариян виждането си за своето развитие след триумфа му в Италия, където освен  за личния си успех, ликуваше и за шампионската титла отборно за България след 28 златни, 22 сребърни и 20 бронзови медала.

Старши треньорът Галин Методиев също планира 17-годишният му възпитаник да се подготви за участие на най-големия спортен форум при мъжете, без да пропуска Европейското и Световното първенство за юноши. Специалистът залага на няколко големи турнира в програмата за подготовка при мъжете, като най-силната надпревара е Световната купа в Унгария, където са конкурират всички асове в кикбокса. Предвиден е и лагер с националния отбор във Варна заедно със състезатели от други държави. Клубът в Шумен също осигурява отлични условия за подготовка. За разлика от много други клубове, в „Шуменска крепост“ не са проблем спаринг-партньорите: „Имаме много спаринг-партньори, топ състезатели – мъже“, заяви треньорът Галин Методиев. Ключът към възхода на клуба е всеотдайната работа с децата и доверието между ръководството, треньорите  и състезателите, разкри Галин Методиев.

„Да влезе в медалите на Световното първенство за мъже“ – това си пожела треньорът на Мариян Петков. Специалистът си спомня винаги как преди време на едно състезание 13-годишното момче преглъща силната болка от счупената капачка на коляното, но продължава да се бие и не се отказва до края. Тогава треньорът разбира, че от Мариян ще стане голям боец.

Галин Методиев подчерта също, че откакто Галин Димов е председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, спечелените титли и медали са много повече. Централата помага на всички клубове и ако това продължи занапред по същия начин, отличията ще стават многократно повече. Това съобщиха от Пресклуб “България”.

 

Снимка: Пресклуб ”България“  

 

620 преглеждания