СК “Шуменска крепост” и Галин Методиев с отличия

Споделете с:

Спортният клуб “Шуменска крепост” бе отличен с купа за спечеленото първо място в отборното класиране на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) за 2022 година на ринг, а на председателя и старши треньор на клуба Галин Методиев бе връчен плакет за принос в развитието на кикбокса в България през миналата година. Това стана по време на общото отчетно-изборно събрание на БККМТ, което се състоя в град Велико Търново.

Ръководителят на СК “Вокил” във Варна Галин Димов бе преизбран за председател на БККМТ. През втория му 5-годишен мандат той се надява кикбоксът да бъде включен в програмата на Летните олимпийски игри в Лос Анджелис в САЩ през 2028 г.

Следващото състезание от спортния календар за 2023 година на БККМТ е държавното първенство в стил “лоу кик” от 10 до 12 март в Шумен. Това ще бъде 14-ото поредно домакинство на шуменския клуб от 2011 г. насам, което е рекорд в състезателната програма на БККМТ.

В международен план първото участие на българските национали по кикбокс през тази година ще бъде в град Истанбул – Турция за Световната купа във всички стилове от 15 до 21 май.

671 преглеждания