Шуменка със златни медали на престижно международно състезание по художествена гимнастика

Споделете с:

Мариана Бянкова спечели шампионската титла в многобоя на престижния международен турнир по художествена гимнастика „SWIRL & TWIRL“, който се проведе от 2 до 6 февруари 2023 година в град Удине, Италия.
Чаровната шуменска гимнастичка е на 11 години. Възпитаничка е на треньорката Марийола Спасова, започва да тренира при нея художествена гимнастика, когато е била на 8 години. Сега неин личен треньор е известната Филипа Филипова – единственият в България международен съдия със степен “Браве”. Мариана Бянкова вече е състезателка по художествена гимнастика в клуба на олимпийската шампионка от Варна Симона Дянкова – “ЧАР ДКС”.
На турнира в Италия нашето момиче се конкурира с 300 състезателки от 15 държави. България беше представена от пет гимнастички. Мариана завоюва шампионската титла в многобоя при девойките младша възраст, като взе три медала – два златни и един сребърен, за многобой и на състезанията на отделните уреди – с топка и с бухалки.
Това беше една изключително полезна проверка за Мими преди да стартира сезонът на държавните първенства. Сега тренировките на младата гимнастичка от Шумен продължават всеки ден по 4 часа и паралелно с това тя добре подготвя уроците си за училище.
Нека да й пожелаем здраве и нови успехи!

713 преглеждания