Шуменски национали от СКК “Киокушин” отиват в Дебрецен за евротитли

Споделете с:

Девет шуменски национали от Сдружение карате клуб “Киокушин”, водени от сенсей Даниел Димитров – III дан, заминават за Унгария. Побратименият на Шумен град Дебрецен ще бъде домакин на Европейското първенство по шинкиокушин карате за възрастовите групи – кадети и кадетки до 16 години, юноши и девойки до 18 години, мъже и жени до 20 години.

Дебютанти на европейското татами са най-младите от шуменския клуб – Данита Загорчева при кадетките на ката и Владимир Машев при кадетите на кумите в категория до 75 кг.

При юношите и девойките четиримата шуменци са носители на медали от своето представяне на Евро 2022 в София, когато СКК “Киокушин” записа най-успешното си участие в състезание на Стария континент. Стивалина Кръстева при девойките спечели бронзов медал в категория до 50 кг на кумите. При юношите Калоян Марчев триумфира с шампионската титла в категория до 60 кг на кумите. Красимир Събев и Симеон Белчев, съответно в категории до 65 и до 70 кг, имат бронзови отличия от миналогодишното си участие на кумите в европейското първенство.

Завиден опит са натрупали и елитните ни бойци във възрастовата група до 20 години. Иван Иванов има пълен комплект от медали на европейско първенство – златен, сребърен и бронзов, като през миналата година той донесе и първото отличие на ката в шуменския клуб. Сега ще се състезава при мъжете в категория до 70 кг на кумите. Йоана Терзиева е носителка на вицешампионска титла при жените в категория до 55 кг (кумите). Силвия Желева е в същата категория – до 55 кг (кумите), като от Евро 2022 спечели бронзов медал при девойките. Евентуално двете могат да се срещнат на татамито в Дебрецен най-рано на полуфинал, когато те вече ще бъдат в “зоната на медалите”…

Специално за новинарското онлайн издание WWW.ZASHUMEN.BG сенсей Даниел Димитров – III дан, сподели, че нашите състезатели са физически много добре подготвени. В навечерието на европейския шампионат те са преминали през два лагера на националния ни отбор в град Панагюрище. И, разбира се, очакванията са за традиционно добро представяне.

Изключителна роля на Евро 2023 по карате шинкиокушин ще има сенсей Стоян Обретенов – III дан. Председателят на СКК “Киокушин” e с ранг на международен съдия и ръководи съдийската колегия на Федерация Българско Карате Шинкиокушин.

Нека от сърце да пожелаем успех на българския отбор и на шуменци в побратимения унгарски град Дебрецен!

2 444 преглеждания