70-тата колоездачна обиколка на България ще финишира в Шумен

Споделете с:

Шумен ще посрещне участниците в 70-тата Международна колоездачна обиколка на България – едно от най-старите и престижни състезания в Европа с почти стогодишна история.

Състезанието ще стартира на 26-ти август в София и за първи път в своята история ще финишира в Шумен на 31-ви август. Ще бъдат изминати  общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в  пролог, 2 полуетапа и 4 етапа с общ старт. Последният етап е Сливен – Шумен и е с дължина 128,4 км.

Навлизането в Шумен ще e по път I-7 от Велики Преслав. Колоездачите ще преминат през квартал „Дивдядово“ по бул. „Велики Преслав“, през кръговото кръстовище на площад „България“ и по бул. „Славянски“. Финалът е около 16.00 часа пред сградата на Община Шумен, където ще се проведе и церемонията по награждаване на победителите.

От общинската администрация информират, че за безопасното преминаване и финиширане на колоездачите в Шумен на 31 август (четвъртък) временно ще бъдат затворени за движение следните улици:

бул. „Славянски“ в участъка от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“ от 08.00 до 18.00 часа;

–           бул. „Велики Преслав“ в участъка от кръстовището на кв. „Дивдядово“ със село Мараш на път I-7 до площад „България“ и бул. „Славянски“ от площад „България“ до ул. „Адам Мицкевич“ от 15.00 до 18.00 часа.

Въвежда се и временна организация на движението на площад „България“. Автомобилите, които идват от бул. „Мадара“, бул. „Плиска“ и бул. „Симеон Велики“ към кръговото кръстовище на площад „България“, ще се движат двупосочно по източното платно на ул. „Алеко Константинов“.

Паркингът пред Община Шумен в участъка от пешеходната пътека от РБ „Стилиян Чилингиров“ до пешеходната пътека на ул. „Адам Мицкевич“ и паркингът зад Община Шумен трябва да бъдат освободени от автомобили за времето от 08.00 до 18.00 часа.

267 преглеждания